„Boboacele“ vor înflori la lotul olimpic

Cinci gimnaste şi un antrenor de la clubul devean au fost promovaţi la lotul olimpic al României coordonat de Nicolae Forminte. Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Gimnastică a decis ca toate gimnastele componente ale echipei de junioare a României care s-a clasat pe locul IV la Campionatul European din Franţa să fie promovate la lotul olimpic de senioare. Ana Porgras (LPS Galaţi), Loredana Sabău, Amelia Racea, Diana Trenca, Claudia Voicu şi Raluca Haidu (toate CNS Cetate Deva) au trecut din sala de antrenament a lotului naţional de junioare în sala olimpică, unde se pregăteşte lotul de senioare. Odată cu cele şase gimnaste la lotul olimpic al României a promovat şi antrenorul Florin Cotuţiu. „Trecerea la lotul olimpic s-a făcut fără probleme. Am fost bine primit şi cred că m-am integrat rapid. Îmi cunosc perfect noile atribuţii. Voi lucra la paralele alături de Lucian Sandu“, afirma Florin Cotuţiu.
Nicolae Forminte, antrenorul coordonator al lotului olimpic, spune că promovarea unor gimnaste noi în lot era necesară, însă susţine că „boboacele“ mai au mult de muncă pentru a se ridica la pretenţiile echipei de senioare. „Fetele sunt la început de drum şi vor avea mult de muncă, pentru a ajunge la nivelul competiţional al celorlalte componente ale lotului olimpic. La ora actuala ele sunt gimnaste care fac 53-54 de puncte la o rotaţie completă la cele patru aparate, în condiţiile în care pentru a fi competitive e nevoie de 60-62 de puncte. Progresul lor depinde numai de ele. Saltul lor spre marea performanţă depinde de abilităţile fizice şi tehnice pe care le au, de motivaţia, forţa psihologică, personalitatea, disponibilitatea şi capacitatea de a învăţa. Au timp suficient să progreseze şi e important să fie sănătoase şi să ajungă la nivelul de 60-62 de puncte în 2010, când vor avea 16 ani şi vor avea dreptul să concureze la senioare“, a spus Nicolae Forminte.

Sursa 24 de Ore

Explore posts in the same categories: Uncategorized

Tags: , , , , ,

You can comment below, or link to this permanent URL from your own site.

2 Comments on “„Boboacele“ vor înflori la lotul olimpic”

  1. vali Says:

    Vrajeala de buftea,acestea sint gimnaste de 56-57 puncte ,nu de 52-53.Luati gimnaste de la alti antrenori care muncesc 7-8 ani cu ele si pe urma credeti ca aveti mare contributie la formarea lor.Minciunile astea nu mai tin,ar trebui sa va fie rusine sa prostiti lumea cu asemenea declaratii domnule forminte.

  2. monagym Says:

    Intr-adevar, la Nationalele de Junioare de la inceputul lunii Diana Trenca a acumulat un total de 56.525 si s-a clasat pe locul 3 la categoria Junioare I, totusi avand in vedere ca arbitrajul nu a foarte strict mai putem scadea cel putin un punct de acolo. Oricum Vali, ai si tu dreptate, N. Forminte a incercat sa dramatizeze situatia un pic dar totusi sa speram ca fetele vor evolua si la lotul de senioare si vor fii din ce in ce mai sigure pe ele in competitii.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: